Jasmijn Fotografeert, blogs, vogelrui, camera-instellingen, belichtingsdriehoek, vogelfotografie

BLOGS

Hier kun je mijn blogs en publicaties vinden. Ik schrijf blogs voor ander andere de GondelkoerierBiobelevenis.nl en RockyRoads.nl.  


Om de week kun je in het Amstelveens Nieuwsblad vier foto’s en een verhaal van mij vinden. Op de publicaties pagina staan mijn columns voor deze krant onder elkaar. 

Vogelrui - Voor De Gondelkoerier

September 2021

Waar zijn toch die vogels gebleven in augustus? 

Misschien vraag je je af waarom je in augustus minder vogels ziet? Die zijn in de rui! In deze blog kun je lezen wat dat inhoudt. 

Lees verder

Camera-instellingen: F, S en ISO

Juli 2021

Invloed van diafragma, sluitertijd en ISO

Als je je camera van de automatische stand afhaalt, kun je zelf de kwaliteiten van je foto beïnvloeden. Je kunt veel zelf kiezen. In deze blog leg ik uit hoe.  

Lees verder

De belichtingsdriehoek

Juni 2021

Haal je camera van de automaat

In deze blog lees je hoe je diafragma, sluitertijd en ISO gebruikt om je foto correct te belichten. Kennis van de belichtingsdriehoek is hierbij cruciaal. 

Lees verder

De Perfecte Vogelfoto - Voor Rocky Roads

April 2021

Hoe maak je de perfecte vogelfoto? 

Het maken van pakkende vogelfoto’s begint met de juiste voorbereiding. Hoe stel je je camera in en wat neem je mee? Hoe vind je vogels om te fotograferen? 

Lees verder

Stadsnatuur - Voor Biobelevenis

Januari 2021

De natuur in mijn stad: Amstelveen

Door Corona heb ik ontdekt hoe mooi mijn eigen stad is. In deze blog beschrijf ik wat er om mij heen gebeurt en ik illustreer dit met foto's. 

Lees verder