Natuurfotografie

Blog - Stadsnatuur

Toen kwamen de herfst en de kou. De blaadjes kleurden aan de bomen en de vogels die hier in Nederland overwinteren arriveerden: smienten, wintertalingen, koperwieken, kramsvogelsDieren die ik tot deze tijd vorig jaar nog allemaal vogel of eend noemde. Of sijs en drijfsijs zoals een echte Amsterdammer betaamt.
Dankzij Koning Winter worden nu de bomen kaal, waardoor ik de vogels alleen maar beter zie zonder al die lastige blaadjes. Er komt vorst en sneeuw waarmee de natuur weer een heel ander uiterlijk krijgt. Uilen in de sneeuw heb ik al afgevinkt, al had het wat uitbundiger gemogen.
Via waarneming.nl volg ik alles in en om mijn stad. Ik vind staartmezen, haviken, ijsvogels, ransuilen en zelfs mandarijneenden binnen een straal van twee kilometer om mijn huis. Op de locaties spreek ik vaak gelijkgestemden, die weer tips hebben voor een nieuwe plek waar weer veel moois zit. Mijn leven is een stuk rijker geworden dankzij de natuur in Nederland én in mijn eigen stad.
Vind je het leuk om een keer mee te gaan op zoek naar uilen of naar al het moois dat Amstelveen te bieden heeft? Ik kan je ook rondleiden in de Oostvaardersplassen of de Amsterdamse Waterleidingduinen. Klik hier voor de workshops dierenfotografie die ik organiseer.
Hopelijk tot snel! Groetjes, Jasmijn
Jasmijn Fotografeert, januari 2021 Deze blog heb ik geschreven op uitnodiging van BioBelevenis Corona komt vaak negatief in het nieuws. Logisch, want het is natuurlijk geen pretje. Ik wil toch wel eens iets positiefs schrijven over corona. Dankzij dit virus en de maatregelen om verspreiding tegen te gaan, heb ik mij verdiept in al het moois dat ons land én mijn eigen stad te bieden hebben. Ik kijk nu echt om me heen, observeer en geniet. Op vijf minuten van mijn huis broeden in het voorjaar de weidevogels: grutto’s, scholeksters, tureluurs, kieviten. Alles schreeuwt door elkaar en met vereende krachten worden meeuwen en zelfs buizerds weggejaagd. Vlak voor mijn camera bidt een torenvalk. Alle dieren zijn bezig om hun kroost groot te brengen. De rivierkreeftjes vormen een mooie voedselbron voor o.a. lepelaars en blauwe reigers.
© Jasmijn Fotografeert - 2021             0623620558 Bel me of stuur me een WhatsApp +31(0)6 236 205 58 Of stuur me een e-mail Op Instagram kun je al mijn foto’s bekijken Volg mij op Facebook
MENU
Natuurfotografie
Jasmijn Fotografeert

Wij maken gebruik van cookies en andere technologieën om uw surfervaring
op onze website te verbeteren, wij gebruiken deze informatie alleen maar voor
intern gebruik en deze worden door ons enkel gedeeld indien noodzakelijk om bijvoorbeeld je pakketje te kunnen bezorgen.
    × Meer info

× Wat zijn Cookies?
Uw privacy is belangrijk voor ons!